piątek, 7 lutego 2014

Handmade

bezpieczna, nietoksyczna, odpowiednia aż do zabawy z najmłodszymi; plastyczna, przyjemna w dotyku, łatwa do formowania; raczej krucha, nadaje się przede wszystkim do wykonywania niewielkim przedmiotów; lekka po wysuszeniu, dzięki temu kusząca do przygotowania wiszących dekoracji; wytrzymała, zabezpieczone ozdoby są cieszyły oko wiele lat; dziecinnie prosta do przygotowania:) Przepis 1. Podstawowa masa solna:2 filiżanki soli2 filiżanki http://franczyza.swidnica.pl/franczyza-w-swidnicy/ mąki pszennej1 filiżanka wody

Suche składniki mieszamy ze szczegółami, stopniowo dolewając zimą wodę (w razie konieczności można dodać jej więcej) do uzyskania gładkiej masy.


Przepis 3. Pachnąca masa solna:2 filiżanki soli2 filiżanki mąki pszennej1 filiżanka wody1 łyżka oliwki kosmetycznej (np. Dla niemowląt)2-3 krople olejku zapachowego

Mieszamy wodę z oliwką lub olejkiem, czy dodajemy stopniowo do suchych składników. Masa będzie elastyczna, miła w dotyku bądź aromatyczna.


.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz